Yin yoga

Yin yoga er en skøn, blid og meditativ form for yoga med fokus på at strække bindevævet, og er perfekt for dig, der gerne vil gøre noget godt for din krop og dit sind. 

Yin yoga handler ikke om at oparbejde styrke og stærke muskler, men snarere om at spænde af og give efter.

Giv slip

I Yin yoga er du i en stilling i 3-5 minutter. Det kan synes som lang tid, men når du vænner dig til det, vil det føles vidunderligt at få lov at give slip og at have god tid til det.

Den længere tid i stillingerne giver dig mulighed for at finde ro og give efter for tyngdekraften. Du arbejder med at lade dine muskler slappe af, så du får fat i bindevævet, som bliver stift og mindre medgørligt med alderen. Bindevævet findes i hele vores krop og er forbundet fra toppen af hovedet til tippen af storetåen. Så når du f.eks. sidder ved computeren og falder lidt sammen, spænder dine muskler op rundt omkring i kroppen for at støtte den måske uhensigtsmæssige stilling, du er havnet i. Det samme gør dit bindevæv, det støtter dine muskler – men fordi det har forbindelser ud i hele kroppen, kan du meget vel få ondt andre steder i kroppen end kun der, hvor dine muskler spænder op. Derfor har du brug for at holde dit bindevæv mobilt, friskt og smidigt gennem hele livet.

Åndedræt

Yin yoga lader dig også tage kontakt med dit åndedræt, som du måske ikke har super meget forbindelse med i hverdagen. Når du bliver rolig i en stilling, bliver det nemmere at mærke og bruge åndedrættet hensigtsmæssigt – både til at forankre dit sind, til at ‘udholde’ et intenst stræk og i al almindelighed i livet udenfor yogaklassen. Ydermere påvirker både åndedræt og de forskellige stillinger, meridianbanerne, som kan betegnes som de baner, der fordeler energien rundt i din krop.

Ned i tempo

Du kan forvente en praksis med fokus på langsommelighed, på at give slip og blødgøre. På vej ind i stillingen, undervejs i strækkene og i de helt stille pauser mellem stillingerne. Hver klasse vil starte med en meditativ kropsscanning til at lande på og komme til stede i din krop i yogasalen. Herefter bliver du ført gennem et flow af stræk, hvor du hele tiden opfordres til at lytte til DIN krop. Din krop siger altid et helt klart ja eller nej til en stilling, det lærer du at lytte efter, og du får altid forslag til at variere stillingerne, så du kan gøre det, der passer til din krop den aktuelle dag. Klassen slutter med en hvilestilling, så
effekten af strækkene får lov at lande i din krop, inden hverdagen melder sig igen.

Til hver yogaklasse vil der være et fokusområde – f.eks. arbejdes med et særligt område af kroppen eller en specifik meridianbane.

Ro i salen

I salen finder du din plads gjort klar til dig. Der vil være lav musik i baggrunden, som hjælper dig med at holde fokus. Du er velkommen til at tale med dine med-yogier udenfor salen – i salen er der ro, også når du ankommer. Opstår der spørgsmål eller andet, du gerne vil dele med mig, er jeg altid til rådighed efter praksis, når salen igen er tom🙂

Jeg glæder mig rigtig meget til at se dig til Yin Yoga – og håber på at give dig en dejlig, rolig oplevelse!

Bitten Andersen, august 2023